12 Haziran 2014 Perşembe

Clinique Facial Soap - Yüz Temizleme Sabunu

   Merhabalar :) Yazımın konuğu bir yüz yıkama sabunu... Yüz yıkama jelleri malumumuz cilt temizliğimizin vazgeçilmezleri ancak yüz yıkama "sabun"u diyince bende bir durdum ve düşündüm. Çünkü biliyoruz ki sabun cildi kurutan ve cilt temizliğinde kullanmamız pek tavsiye edilmeyen bir üründür normalde.


   Ancak marka Clinique olunca merakım uyandı ve denemek istedim. Sonuçta cilt için üretilen bir sabun ve artıları eksileri olabilir normal jellere kıyasla... Uzman dermatologlar tarafından formülize edilmiş. Yinede cildimi ekstra kurutur mu diye düşündüm açıkçası...

                                

    Gelim madde madde ürünün artılarına bakalım önce;

* Yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum ve ürün henüz yarılandı diyebilirim. Yüz yıkama jellerine göre oldukça bereketli ve yarı yarıya tasarruflu...
* Saklama kabını da çok beğendim. Tam çantaya atıp çıkmalık, yolculuklar içinde dökülme-bulaşma tehlikesi olmadığından çok ideal...
* Yüzümü kesinlikle kurutmadı. Cildinizin tipine göre doğru bir tercih yaparsanız  sizin de böyle bir sorun yaşayacağınızı zannetmem. Benim aslında normal-karma bir cildim var ancak normal-kuru ciltlere yönelik olanını kullanıyorum çünkü yine de sabun özelliğinden dolayı cildimi ekstra kurutmasını istemedim. Tercihimden memnunum, cildimi kurutmadı veya yağlandırmadı.
* Sadece yüz değil vücut içinde kullanabiliyor.



   Bir de ürünün eksi diyebileceğimiz yönlerine bakalım;

* Benim en çok kafama takılan hijyen, çünkü jeller kapalı bir kutunun içinde oluyor ancak sabunu açtıktan sonra her ne kadar kabında saklasak da ürün açıkta ve havayla temas ediyor. Ben her yıkamadan önce sabunu bir kez köpürtüp yıkayıp durulayıp ondan sonraki köpürtmede cildim için kullanıyorum. Bu kendimce aldığım bir önlem. Herhangi bir iritasyon veya sivilcelenme yaşamadım. Açıkçası bunun dışında da herhangi bir eksi yönüyle karşılaşmadım.

                             

   Peki nasıl kullanıyoruz?Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere cilt bakım rutinizinde jel yerine bu sabunu kullanıyoruz, bunun dışında herhangi bir değişiklik yok. Ardından tonik ve nemlendirme adımlarıyla devam ediyoruz. Cildimizi yeterince temizliyor mu diye merak ederseniz de cevabım "evet" ... Temizleme ve arındırma konusunda jeller kadar başarılı ve ürünün köpürmesi ve cilde eşit dağılımı da oldukça iyi... Bir diğer artısı da parfümsüz olması... Yıkadıktan sonra oldukça temiz bir his bırakıyor bende... Alerji testleri de yapılmış bir ürün, benim gibi hassas ciltliler de gönül rahatlığıyla kullanabilirler. Güncel fiyatı:53 TL..

                                      

   Soru ve yorumlarınız, görüş ve önerileriniz beni mutlu eder:)


  


2 yorum:

  1. Cildim çok kuru olduğu için sabun kullanamıyorum ama merak ettim şimdi nasıl bir ürün olduğunu,benim bloguma da beklerim sevgiler..
    www.kozmikkafe.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar.. Cildimi hiç kurutmadı diyebilirim hatta ufak tefek aknelerime de iyi geldi. Hemen geliyorum bloğuna👍

      Sil