30 Aralık 2013 Pazartesi

LaNaturel Kokusuz Sprey Deodorant ve Mendilleri

  
   Merhabalar:) Bugün bloğumun konuğu vazgeçilmez ürünlerimden birisi... Bilenler bilir, bilmeyenleri tanıştırmak isterim bu harika ürünle; LaNaturel markasının koltukaltı spreyi ve mendilleri...


   Deodorantlarda ve özellikle koltukaltlarında kullandığımız sprey ve roll-on larda bulunan Aluminium Chlorohydrate adlı kimyasal maalesef ki göğüs kanseri riskini arttırmakta. İçinde bu tarz alüminyum içeren kimyasalların bulunduğu ter önleyici ve/veya koku giderici deodorantları tenimize uyguladığımızda bu kimyasallar deri tarafından emiliyor ve ne kadar uzun süre ve sık kullanırsak da kanser riski o kadar artıyor. Zaten biliyorsunuz ki göğüs kanseri artık kadınların çok sık ve çok erken yaşlarda bile yakalandığı bir hastalık, tabi ki genetikten çevresele pek çok etken de riski arttırabiliyor. Bu deodorantları da her gün kullandığımızı ( umarım:)) düşünürsek kendi elimizle bu riski ne kadar çok tetiklediğimizi fark edebiliriz.

   İşte ben de bu riski öğrendiğimde içinde alüminyum olmayan ama buna rağmen o deodorantlar kadar ter kokusunu önleyen bir ürün aramaya başladım.

            

   Aslında bu ürünü aldığımda performansından memnun kalacağımı pek zannetmiyordum açıkçası, çünkü içeriği o kadar sade ve doğal ki !!! Şöyle ki; su, zeytin yaprağı suyu, mineral tuz, papatya ekstratı, portakal nergisi ekstratı, limon otu ekstratı. Bu kadar, başka hiç bir şey yok içinde. Ne aluminium chlorohydrate, ne aliminium zirconium, ne sentetik koku kimyasalı, ne renk verici, ne herhangi bir koruyucu (buna paraben de dahil), ne de alkol... Hal böyleyken de pek bir beklenti içine girmedim ama denemeden de edemedim.

          

   Kullanmaya başladım. Hem de yazın... Ürünün yapısı su gibi bir şey... Benim kullandığım sprey şeklinde olanı (roll-on ları da var) ve mendilleri... Ne kokusu var, ne rengi, ne de kıyafetlerimizde beyaz kalıntı bırakan pudramsı doku... Kullanmaya başladığım ilk gün normal deodorantımı da aldım yanıma güvenemeyerek ve gün içinde ihtiyacım olduğunda kullanmak için... Ama hiç gerek kalmadı, "nasıl yani" dediğinizi duyar gibiyim, hem de yazın ortasında, İstanbul'un temmuz sıcağında... Yaa dostlar beni işte böyle şaşırttı bu ürün... O gün bu gündür vazgeçilmezim. Ufacık bir sprey kutu içinde ama o size nerdeyse 2 ay yetiyor. Oldukça hafif olduğundan (50 ml) kendisini de yanınızda taşıyıp gün içinde arada tekrar kullanabilirsiniz (24 saat etkili olduğu söyleniyor, oldukça iyi dayanıyor ancak ben gün içinde arada kullanma ihtiyacı hissedebiliyorum) ve/veya mendillerini yanınızda taşıyabilirsiniz. Mendillerini kullandığımda ben yine de spreyinden de sıkıyorum, mendil gün içinde biriken az da olsa kokuyu silerken sprey korumayı ikiye çıkartıyor.

   Biliyorum, çok övdüm ama elimde değil... İçerik konularında oldukça hassasım ve doğal içerikli ürünlerin performansları maalesef ki çoğu zaman düşük oluyor. Ama ben defalardır bu ürünü alıyorum, zaman zaman sadece denemek amacıyla belki başka ürünlere yönelirim ancak daha iyisini bulana kadar tekrar tekrar kullanacağım deodorant budur.

              

   Ürün tamamen kokusuz olduğundan parfümünüzün kokusuyla karışma riski yok. Bence bu da büyük avantaj, eğer kullandığınız parfümün deodorantını kullanmıyorsanız tabi. Pudralı olmadığından dolayı kıyafetlerinizde beyaz kalıntı yapmıyor. Su gibi olduğundan yapış yapış bir his veya kalıntı da bırakmıyor cildinizde... Anti alerjik ve dermatolojik olarak test edilmiş. Terlemeyi durdurmadan düzenlediğini ve kokuyu önlediğini de söyleyeyim ki böyle bir beklentiniz varsa hayal kırıklığına uğramayın. Ben zaten terlemeyi önleyenleri tercih etmiyorum deodorant seçimi yaparken. Terlemenin sağlıklı olduğunu ve önemli olanın vücudun doğal işleyişini bozmadan bakımlı ve temiz olabilmek ve kokabilmek olduğunu düşünüyorum :)



   Bu arada lavanta veya gül kokulu ürünleriyle, erkekler için ürünleri de mevcut...Markanın internet adresine bir uğrayayım derseniz buyrunuz linki ...

   En güzel taraflarından bir diğeri de (evet, hala bitmedi:)) Türkiye de, Balıkesir'de üretiliyor olması. Spreyin 12 ay kullanım süresi varken bu süre mendillerde 36 aya çıkıyor. 50 ml spreyi ve 10 mendiliyle beraber 19 TL'ye bulabilirsiniz Lilakutu'da... Ve seçkin eczanelerdeymiş internet adresinde dediğine göre :)

6 yorum:

  1. Balıkesir de mi ... Hmm hiç rastlamadım :) Balıkesir'de okuyorum :) Neyse buna benzer bir ürün bende kullanmıştım yine fransız asıllı bir markaydı ama benimkisinin bir diğer vaadi 3 gün yada 7de olabilir sıkma zorunluluğun yoktu . Yani bir kere sıkınca diğer 3 gün boyunca koku olmuyordu :) ama ben o şekilde test etmemiştim her gün sıkıyordum nedensiz bir şişem bittiğinde ikincisini almamıştım :) mutly yıllar bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu yıllarrrrr canım sana daaaa :) 3 gün mü, çok iddialıymış ama içeriği de önemli tabi, merak ettim hangi markaydı acaba... Valla inanılmaz memnunum ben, en azından tamamen doğal bir içeriği var.. Tavsiye ederim ;) Evet fabrikaları Balıkesirdeymiş, ben de anne tarafından Balıkesir-Edremitliyim bu arada ... Yazları Akçaydayım;)

      Sil
  2. Benim de ilk işim denemek olacak yaa koku hassasiyetim başladığından beri (hamilelik sağolsun !) hiç bi şey kullanamıyorum bütün rolon sprey parfüm ne varsa anneme verdim hemen spariş vericem benim için çok yararlı bi yazı oldu :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle sağlıklı bir bebişin olur dileğim :) Çok mutlu oldum, ne mutlu bana yararlı olduysa yazım... Kesinlikle tavsiye ederim, hatta bu sprey bitmek üzere ben de denemek için aynı ürünün roll on şeklinde olanını sipariş ettim, aynı performansı alırsam onun da yazısını yazmayı düşünüyorum... Sevgiler :)

      Sil
  3. gerçekten çooookkkk yararlı emin olabilirsin .. sipariş verdim bile rolonu :) kullanıp ben de yazısını yazarım iyi dileklerin için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. internernetten sipariş verdim bakalım memnun kalacak mıyım?
    Şu an bende deotak kullanıyorum

    YanıtlaSil